Ponedjeljak, 25 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeNekategoriziranoSlovenija već u ‘narančastoj’ fazi epidemije, potrebne oštrije mjere

Slovenija već u ‘narančastoj’ fazi epidemije, potrebne oštrije mjere

Slovenija se jako približila ulasku u tzv. “narančastu fazu” razvoja epidemije, kad će biti potrebno proglasiti vrlo stroge mjere za usporavanje širenja virusa, upozorila je u ponedjeljak infektologinja Bojana Beović, voditeljica vladina stručnog tima za covid-19.

“Približavamo se granici kad će biti potrebno proglasiti najstrože mjere iz trećeg paketa mjera za narančastu fazu, praktično smo već u njoj”, upozorila je Beović, komentirajući najnovije epidemiološke podatke.

Slovenska vlada je u ponedjeljak potvrdila da je u nedjelju na koronavirus izvedeno 1404 testova i potvrđeno 169 novih zaraza, a još dvije zaražene osobe umrle su. Time je unatoč manjem broju testova što je uobičajeno nedjeljom, zadržan negativan trend iz proteklog tjedna jer je preko 10 posto pozitivnih nalaza na zarazu među testiranima, prenosi Hina.

Rekordan broj novih zaraza zabilježen je dan ranije, kad ih je bilo 411 na 2956 testiranih osoba.

Prema planu postupanja u epidemiji koji je vlada prihvatila nedavno, u Sloveniji bi se najkritičnija “crvena” faza dostigla kad bi incidencija širenja virusa bila takva da bi zaraženih u 14 dana na sto tisuća stanovnika bilo više od 140, što je granica koja je već nadmašena. No za to mora biti ispunjen i dodatni uvjet da je u tom trenutku u bolnicama najmanje 250 hospitaliziranih bolesnika od covida-19 te više od 50 na intenzivnim odjelima.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments