U Srebreniku održan 12. sajam meda i zdrave hrane

U Srebreniku je jučer održan 12. sajam meda i zdrave hrane „Srebrenik 2020.“. Ovu tradicionalnu sajamsku manifestaciju organizira Pčelarsko društvo „Roj“ Srebrenik, pod pokroviteljstvom Grada Srebrenika.

Tradicionalni sajam je okupio proizvođače meda i poljoprivrednih proizvoda iz cijele BiH i susjednih zemalja, a to je bila i prilika da pčelari i poljoprivredni proizvođači, uz prezentaciju svojih proizvoda, razmijene iskustva, ali i razgovaraju o problemima s kojima se suočavaju. Uz zagađenje čovjekove životne sredine i globalno zatopljenje koji ugrožavaju egzistenciju pčelara i poljoprivrednih proizvođača, poseban akcenat je stavljen na nelojalnu konkurenciju na tržištu koje je preplavljeno velikim količinama nekvalitetnih stranih poljoprivrednih proizvoda i lažnog meda.

Tradicionalni sajam svečano su otvorili gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović i ataše za saradnju ambasade Francuske u BIH Sylvain Rigollet.

Posjetioci ove tradicionalne manifestacije imali su priliku po prihvatljivim cijenama kupiti pravi prirodni med i druge pčelinje proizvode te raznovrsne poljoprivredne proizvode uzgojene na ekološki način, bez primjene hemijskih sredstava.

Zaslužnim pojedincima uručena su priznanja i zahvalnice, a prigodnim kulturnim programom svečano otvaranje ove manifestacije uveličali su učenici Prve osnovne škole Srebrenik.

Vijesti

Bodovanje za upis u srednje škole: 3.900 maturanata osnovnih škola u TK danas polagalo eksternu maturu

Maturanti u osnovnim školama u Tuzlanskom kantonu danas su pristupili polaganju eksterne mature. Testiranje za koje su se spremali tokom zadnjeg polugodišta sadrži niz...

Čerkez: Ako epidemiološka situacija u FBiH ostane stabilna, moguće je daljnje popuštanje mjera

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje te je konstatirao da je u ovom trenutku...

U koliko sati će se klanjati bajram-namaz

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini obavijestila je javnost da će se bajram-namaz obaviti u četvrtak u 6:02 minute uz važeće epidemiološke mjere. Centralna svečanost...

Stay Connected

21,934FansLike
2,758FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave