Vlada TK: Za kapitalne projekte u školama više od 300.000 KM

Foto: Ilustracija

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je ukupno 316.410 KM za realizaciju kapitalnih projekata u školskim objektima na području ovog kantona.

Za rekonstrukciju mokrih čvorova i sanacije dijela centralnog grijanja u JU Gimnazija „Meša Selimović“ Tuzla, odobreno je 157.610 KM.

Također, za rekonstrukciju podova, centralnog grijanja i mokrih čvorova JU OŠ „Bašigovci“ Živinice je odobreno 95.000,00 KM.

Za rekonstrukciju elektroinstalacija i podova nakon prokišnjavanja JU MSŠ „Kalesija“ je odobreno 19.000,00 KM, a za opremanje, odnosno nabavku namještaja i opreme u radionici praktične nastave u JU MSŠ Teočak Vlada je danas odobrila 19.500 KM.

Za nabavku peći na pelet sa pumpom u područnoj školi Lukavica Rijeka JU OŠ „Klokotnica“ Vlada je odobrila 12.000 KM, a na ime rekonstrukcije grijanja JU OŠ „Soko“ Gračanica je odobreno 7.000 KM.

Javnoj ustanovi MSŠ „Srebrenik“ Vlada je za nabavku razglasa odobrila 5.000 KM, dok je JU OŠ „Živinice Gornje“ Živinice Vlada odobrila 1.300 KM na ime rekonstrukcije krova na kotlovnici.

Vijesti

Bodovanje za upis u srednje škole: 3.900 maturanata osnovnih škola u TK danas polagalo eksternu maturu

Maturanti u osnovnim školama u Tuzlanskom kantonu danas su pristupili polaganju eksterne mature. Testiranje za koje su se spremali tokom zadnjeg polugodišta sadrži niz...

Čerkez: Ako epidemiološka situacija u FBiH ostane stabilna, moguće je daljnje popuštanje mjera

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje te je konstatirao da je u ovom trenutku...

U koliko sati će se klanjati bajram-namaz

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini obavijestila je javnost da će se bajram-namaz obaviti u četvrtak u 6:02 minute uz važeće epidemiološke mjere. Centralna svečanost...

Stay Connected

21,934FansLike
2,758FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave