Arizona: Trumpovi simpatizeri protestuju i traže “zaustavljanje krađe”, pojedini došli s puškama

0
354
NEW YORK, USA – NOVEMBER 3: A view from Times Square is seen on the 2020 United States Presidential Election night in New York City, United States on November 3, 2020. ( Tayfun Coşkun – Anadolu Agency )

Simpatizeri aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa okupili su se ispred jednog mjesta za brojanje glasova u saveznoj državi Arizoni zahtijevajući da se “zaustavi krađa” i da se svi listići prebroje.

Njihovo okupljanje u gradu Phoenixu je reakcija na nepotvrđene glasine da se glasovi za Donalda Trumpa ne uzimaju u obzir. Većina okupljenih građana ne nosi maske, dok su neki sa sobom ponijeli oružje.

Iako su mediji poput Foxa i Associated Pressa saopćili da je elektore Arizone još jučer uzeo Joe Biden, mnogi se s tim ne slažu jer brojanje navodno nije okončano u mjeri koja dozvoljava projekciju pobjednika.

Pored Georgije, Nevade i Pennsylvanije, Arizona je još jedna država u kojoj se borba kroz brojanje glasova nastavlja, jer se republikanci nadaju da će Trump preokrenuti situaciju.

Četrdesetogodišnji Chris Michael je među demonstrantima i kaže kako samo želi da svi glasovi budu prebrojani te da želi garanciju da će se to i desiti.

Glasine često razbuktava sam predsjednik SAD-a koji na društvenim mrežama širi neprovjerene informacije o “pobjedama” u pojedinim državama i “krađi” glasova koju navodno orkestrira Demokratska partija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime