Otkriven međunarodni pedofilski lanac, neki od njih silovali i životinje

U Australiji je nakon istrage međunarodne mreže zlostavljača djece uhapšeno 14 muškaraca.

Australska policija tako tvrdi da je spasila 14 djece, a žrtve su navodno bile podvrgnute seksualnom zlostavljanju i drugim oblicima iskorištavanja.

Istraga je također dovela do hapšenja u SAD-u i identificirala je osumnjičene u Evropi, Aziji, Kanadi i Novom Zelandu, navode vlasti.  

Istraga je dovela i do tri hapšenja u SAD i identificirala je osumnjičene u Europi, Aziji, Kanadi i Novom Zelandu, piše Index.hr, pozivajući se na navode vlasti. Vjeruje se da se radi o jednom od najvećih slučajeva takve vrste u Australiji.  Sve su žrtve bile u dobi između 16 mjeseci i 15 godina, saopćila je australska policija, a 16 žrtava pohađalo je jedan dječji vrtić.  

Osumnjičeni su suočeni s ukupno 828 optužbi za iskorištavanje djece, a neki od njih su seksualno zlostavljali četiri životinje. Vlasti su saopćile kako su članovi mreže snimali sadržaj i objavljivali ga na internetu.  Jedan od osumnjičenika radio je u vrtiću te je tako imao pristup 30 djece.  

Osumnjičeni su u dobi između 20 i 48 godina, a među njima su nogometni trener, električar, kuhar, zaposlenik supermarketa i njegovatelj osoba s invaliditetom.

Osam muškaraca uhapšeno je u Novom Južnom Walesu, a po tri hapšenja izvršena su u Queenslandu i Zapadnoj Australiji. Policija nije iznijela detalje istraga u inozemstvu.

(Avaz)

Vijesti

U toku radovi na sanaciji velikog klizišta u Gornjim Hrgovima

Tokom 2014. godine područje Srebrenika pogođeno je velikom elementarnom nepogodom, tj. poplavama, dok je kao posljedica toga došlo i do stvaranja većeg broja klizišta....

WHO odobrila vakcinu Sinopharma

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izdala je hitno odobrenje za vakcinu protiv Covida koju je napravila kineska kompanija Sinopharm. To je prvo cjepivo koje je razvila...

U aprilu izvršene 253 kontrole i otkriveno 56 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u aprilu 2021. godine izvršili su 253 inspekcijske kontrole tzv. akcije na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni...

Stay Connected

21,934FansLike
2,754FollowersFollow
17,600SubscribersSubscribe

Zadnje objave