Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOtkriven međunarodni pedofilski lanac, neki od njih silovali i životinje

Otkriven međunarodni pedofilski lanac, neki od njih silovali i životinje

U Australiji je nakon istrage međunarodne mreže zlostavljača djece uhapšeno 14 muškaraca.

Australska policija tako tvrdi da je spasila 14 djece, a žrtve su navodno bile podvrgnute seksualnom zlostavljanju i drugim oblicima iskorištavanja.

Istraga je također dovela do hapšenja u SAD-u i identificirala je osumnjičene u Evropi, Aziji, Kanadi i Novom Zelandu, navode vlasti.  

Istraga je dovela i do tri hapšenja u SAD i identificirala je osumnjičene u Europi, Aziji, Kanadi i Novom Zelandu, piše Index.hr, pozivajući se na navode vlasti. Vjeruje se da se radi o jednom od najvećih slučajeva takve vrste u Australiji.  Sve su žrtve bile u dobi između 16 mjeseci i 15 godina, saopćila je australska policija, a 16 žrtava pohađalo je jedan dječji vrtić.  

Osumnjičeni su suočeni s ukupno 828 optužbi za iskorištavanje djece, a neki od njih su seksualno zlostavljali četiri životinje. Vlasti su saopćile kako su članovi mreže snimali sadržaj i objavljivali ga na internetu.  Jedan od osumnjičenika radio je u vrtiću te je tako imao pristup 30 djece.  

Osumnjičeni su u dobi između 20 i 48 godina, a među njima su nogometni trener, električar, kuhar, zaposlenik supermarketa i njegovatelj osoba s invaliditetom.

Osam muškaraca uhapšeno je u Novom Južnom Walesu, a po tri hapšenja izvršena su u Queenslandu i Zapadnoj Australiji. Policija nije iznijela detalje istraga u inozemstvu.

(Avaz)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments