Posljednji dan kampanje; Zabrana objavljivanja istraživanja javnog mnjenja

Danas je u BiH posljednji dan izborne kampanje za ovogodišnje lokalne izbore, koja je počela 16. oktobra. Sutra u 7 časova počinje izborna tišina.

Od danas je na snazi zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Zabrana je počela jutros u 7.00 časova i traje do sutra u 19.00 časova.

– Zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima stupa na snagu 48 časova prije otvaranja biračkih mjesta i trajaće do njihovog zatvaranja – navodi se u saopštenju.

Kampanja za lokalne izbore u BiH, koja je počela 16. oktobra, biće završena u sutra u 7.00 časova, kada stupa na snagu izborna tišina koja će trajati do 19.00 časova u nedjelju, 15. novembra, kada je planirano zatvaranja birališta.

Period izborne kampanje u Izbornom zakonu BiH definisan je kao period u kojem politički subjekti na zakonom utvrđen način upoznaju birače i javnost sa svojim programom i kandidatima.

Na lokalni izborima u BiH, koji su zakazani za nedjelju, 15. novembar, pravo glasa imaće 3.283.380 birača koji će glasati na 5.759 biračkih mjesta, uključujući i 388 redovnih mobilnih timova.

Na lokalnim izborima ove godine bira se 56 skupština opština u Republici Srpskoj, 64 opštinska vijeća u Federaciji FBiH, 120 načelnika opština u BiH, sedam skupština gradova u Republici Srpskoj, 14 gradskih vijeća u FBiH, 22 gradonačelnika u BiH i Skupštinu Brčko distrikta.

 


(Vijesti.ba / RTRS)

Vijesti

Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području Sarajeva, uhitili su osobe E.M. i O.M. iz Sarajeva...

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta - restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na...

Poslanici u Skupštini Crne Gore nosili “Cvijet Srebrenice”

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su jučer prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima "Cvijet Srebrenice", simbol genocida u Srebrenici. “Cvijet Srebrenice” nosili su svi poslanici opozicije,...

Stay Connected

21,934FansLike
2,765FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave