Pripremite kišobrane i utoplite se: Nova sedmica donosi kišu i snijeg

Nova sedmica donosi uglavnom oblačno vrijeme uz povremene padavine u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. U nekim dijelovima zemlje se očekuje i snijeg, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Utorak donosi pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost, a tokom noći s utorka na srijedu naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar će biti slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -8 i -2 stepena, a na jugu zemlje do 2 stepena celzija. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između – 1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni celzija.

Sredinom radne sedmice (2.12.) u BiH će preovladavati oblačno vrijeme. Na području krajine se prognoziraju snježne padavine koje su također moguće na dijelu centralne i jugozapadne Bosne. U Hercegovini će padati kiša. Na istoku i sjeveroistoku Bosne se ne očekuju padavine.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -7 i -2 stepena, a na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 0 i 4 stepena, a na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni celzija.

U cijeloj BiH će u četvrtak biti oblačno. Prognozira se većinom kiša, dok su snježne padavine moguće na području Krajine, ali i na planinama.

Očekuje se i jugo s povremeno jakim udarima na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera.

Temperatura zraka će tokom cijelog dana na području Krajine biti između -2 i 1 stepen celzija. Najniža jutarnja temperatura zraka u ostalim područjima će većinom biti između -2 i 4 stepena, a na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će uglavnom biti između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni celzija.

Vijesti

Bodovanje za upis u srednje škole: 3.900 maturanata osnovnih škola u TK danas polagalo eksternu maturu

Maturanti u osnovnim školama u Tuzlanskom kantonu danas su pristupili polaganju eksterne mature. Testiranje za koje su se spremali tokom zadnjeg polugodišta sadrži niz...

Čerkez: Ako epidemiološka situacija u FBiH ostane stabilna, moguće je daljnje popuštanje mjera

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje te je konstatirao da je u ovom trenutku...

U koliko sati će se klanjati bajram-namaz

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini obavijestila je javnost da će se bajram-namaz obaviti u četvrtak u 6:02 minute uz važeće epidemiološke mjere. Centralna svečanost...

Stay Connected

21,934FansLike
2,759FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave