SDA Banovići – saopštenje za javnost

Načelniče Općine Banovići do 15.novembra, ne možemo vas nazvati gospodinom jer to niste. Pokušali ste opravdati svoj izostanak u debatnoj emisiji RTV TK u kojoj je učestvovao i naš kandidat za načelnika, gosp. Bego Gutić, saopštenjem koje ima formu pamfleta u kojem ste naveli sve same laži i insinuacije u formi opravdanja zbog čega niste prisustovali pomenutoj emisiji.
Koliko ste bili neuvjerljivi govore i komentari na društvenim mrežama za koje znamo da vrlo pažljivo pratite, u kojima ste popljuvani, a u prilog tome govori komentar novinarke RTV TK Azre Mešić, koja Vas je pitala zašto već dvije godine nemate hrabrosti da učestvujete u bilo kom medijskom nastupu.
Obzirom da niste bili prisutni u emisiji, a imali smo namjeru preko našeg kandidata postaviti Vam nekoliko pitanja, učinit ćemo to ovim putem. Nadamo se Vašem brzom i iskrenom odgovoru.

Izbjegavanje nastupa u medijima je navika koju ste preuzeli od Vašeg predsjednika stranke Kukić Mirsada, koji već trideset godina pretenduje da bude lider, a niti ima znanja niti ima sposobnosti da se predstavi građanima, da ga građani vide i čuju.
Da li je uslov da u Vašoj stranci kandidat ima potvrđenu optužnicu kako bi uopšte mogao biti kandidovan za bilo koji nivo vlasti, kao što je npr. Vaša kandidatura za načelnika?
Da li su termini poput “satrati” i “zdrobiti” koje koristite u svojim javnim nastupima u predizbornoj kampanji isključivo odraz političkog i svakog drugog primitivizma Vas i Vaših nadređenih ili su to prijetnje koje planirate realizirati?

Koliko ste privukli stranih investicija i otvorili radnih mjesta?
Koliko ste građana iselili iz Banovića za vrijeme svog mandata?
Koliko ste i koje ste kapitalne projekte finansirali iz budžeta Općine, ne računajući 10 miliona iz Budžeta TK?
Zašto ste uništili sport i kulturu u Banovićima?
Načelniče u odlasku, imali smo još mnogo pitanja za Vas. Nadamo se da ćete se udostojiti zbog građana Banovića i odgovoriti na neka od navedenih.

OO SDA Banovići

                  

Vijesti

Bodovanje za upis u srednje škole: 3.900 maturanata osnovnih škola u TK danas polagalo eksternu maturu

Maturanti u osnovnim školama u Tuzlanskom kantonu danas su pristupili polaganju eksterne mature. Testiranje za koje su se spremali tokom zadnjeg polugodišta sadrži niz...

Čerkez: Ako epidemiološka situacija u FBiH ostane stabilna, moguće je daljnje popuštanje mjera

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje te je konstatirao da je u ovom trenutku...

U koliko sati će se klanjati bajram-namaz

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini obavijestila je javnost da će se bajram-namaz obaviti u četvrtak u 6:02 minute uz važeće epidemiološke mjere. Centralna svečanost...

Stay Connected

21,934FansLike
2,758FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave