Stoni tenis: Takmičari iz šest gradova na turniru osoba sa invaliditetom BiH

Stonoteniski savez osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine (STSOSI) tokom vikenda u sarajevskom R. Sport Centru organizirao je 4. open turnir u stonom tenisu osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine.

Na turniru su učestvovala 23 takmičara iz Banjaluke, Sarajeva, Maglaja, Žepča, Visokog i Breze.

Takmičenje je održano u pet klasifikacionih grupa za kategorije stojećih igrača. Za razliku od dosadašnjih turnira zbog koronavirusa odgođen je nastup igrača u kolicima.

Turnir je otvorio predsjednik Upravnog odbora STSOSI FBiH Mirsad Pajević, a takmičenje je održano uz mjere zaštite od covida 19.

Po riječima generalnog sekretara STOSI Kasima Cerića, razvoj ove sportske discipline u BiH dobiva na intenzitetu te se uveliko spremaju pojedini takmičari koji bi iduće godine mogli predstavljati BiH na paraolimpijskim igrama u Japanu.

Cerić je izrazio zahvalnost Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo te Ministarstvu za boračka pitanja i Ministarstvu kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, koji su pomogli organizaciju takmičenja.

(RTV Slon/Fena)

Vijesti

u TK interes za vakcinaciju ispod očekivanog

Do danas se za vakcinaciju na području Tuzlanskog kantona putem online platforme (https://vakcine-tk.ezoblak.net/) prijavilo oko 10.000 osoba, što je znatno ispod očekivanog, rečeno je...

Prekidi u isporuci električne energije

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom: Dana 11.05.2021. godine (utorak) na području: 1.Grada Srebrenika u dijelu naselja Ćehaje u...

U Bosni i Hercegovini 101 novozaražena osoba, prijavljeno 28 smrtnih slučajeva

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovana 101 novozaražena osoba koronavirusom od 1.599 obrađenih testova, a prijavljeno je 28 preminulih koji...

Stay Connected

21,934FansLike
2,756FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave