Utorak, 16 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETU Tuzlanskom kantonu nedovoljno testova na kovid-19

U Tuzlanskom kantonu nedovoljno testova na kovid-19

U Tuzlanskom kantonu, pojavljuje se problem nedovoljnog broja testova na kovid-19. Količina testova kojom trenutno raspolaže UKC Tuzla, dovoljna je za još oko mjesec dana, a u toku je nabavka novih količina.

Nakon raspisivanja javnog natječaja, u toku je izbor ponuđača za nabavku testova na korona virus. Direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović kazao je da su uputili i zahtjev prema Vladi Kantona da preko UNDP-a nabavi određeni broj testova kao urgentno, „da ne bi došli u situaciju da nemamo testova“.

Iz Kantonalne vlade kažu da će dio sredstava biti izdvojen u ove svrhe i udružen sa sredstvima UNDP-a, kako bi se pojednostavile nabavke opreme s ciljem prevencije korona virusa.

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović kazao je kako do sada nije bila praksa TK, ali da se sa UNDP na ovaj način skraćuje procedura nabavke, a isto tako se zaobilazi PDV koji zdravstvene ustanove daju.

Vlada je odobrila 50.000KM UKC-u Tuzla u svrhu nabavke ultrazvučnog aparata, nakon što je Odjel ostao bez i jednog aparata pogodnog za kvalitetan pregled bubrežnih i transplantiranih bolesnika.

BHRT

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments