19.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

450 hiljada maraka dodijeljeno obrtnicima u okviru Programa podrške razvoja privredi u TK

450 hiljada KM dodijeljeno je obrtnicima sa područja Tuzlanskog kantona u okviru projekta Program podrške razvoja privredi TK. Riječ je o ukupno 156 koroisnika koji su aplicirali.

Bitno je napomenuti da su svi koji su aplicirali na ovaj program, ostvarili pravo na sredstva, niko nije odbijen. Mi smo za određeni procenat umanjili iznos pojedinačnih sredstava kako bi svi mogli dobti sredstva. Moram napomenuti da je ovo jedna od najpravičnijih raspodjela jer svi koji su aplicirali i imali urednu dokumentaciju ostvarili su pravo na sredstva” – kazao je Asmir Hasić, ministar privrede TK.

Aladin Kavgić iz Tuzle jedan je od obrtnika koji je aplicirao na Program Ministarstva i dobio sredstva.

Dobio sam 1.700 KM za repromaterijal što će mi mnogo značiti da mi opstane firma u ovoj sitaciji. Vrli mi je bitno jer sam ja pokrenuo firmu kao osoba sa invaliditetom i mnogo mi znači” – istakao je Kavgić.

Selmira Hadžibegić obrtnica iz Gračanice frizerski salon ima već devet godina. U vrijeme pandemije korona virusa i njen obrt mnogo je pogođen i pretrpjela je pad prihoda. Kako kaže zadovoljna je sa sredstvima koja je dobila, a u ovakvom prijektu učestvovala je i ranije.

Prije pet godina sam ga dobila isto tako. Opremila sam sebi salon i to mi je dobro došlo i opet ću da uložim u njega da imam dobre uslove za rad”- kazala je Hadžibegić.

Bitno je napomenuti da je Ministarstvo privrede u okviru Programa podrške razvoja privredi u ovoj godini dodijelilo skoro tri miliona maraka privrednicima sa područja našeg kantona.

RTV Slon

Vijesti

Nova pravila za ulazak državljana BiH u Njemačku

Njemačka je 12. septembra zbog pogoršane epidemiološke situacije ponovo proglasila Bosnu i Hercegovinu državom visokog rizika zbog čega su uvedena nova pravila za naše...

Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red...

U Seoni otvoreno prvo registrovano sklonište za napuštene pse

U mjestu Seona otvoreno je prvo sklonište za napuštene životinje na gradskom području Srebrenika i prvo na području Tuzlanskog kantona sa Traces dozvolom za...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe