Akcija “Jug”: SIPA otkrila i privremeno oduzela oko 16 kilograma opojne droge

0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su operativnu akciju kodnog naziva „Jug“, u okviru koje su uhapsili deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile neovlašteni promet opojnim drogama.

Akcija je provedena jučer u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene i pomoćne objekte na ukupno 13 lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Doboju, Tešnju i Doboj Jugu. Tom prilikom su otkrili i privremeno oduzeli oko 13,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu skank, 2,5 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu spid, više mobilnih telefona, novac i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Navedene aktivnosti izvršene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je juče izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su četiri osobe predate u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime