Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETAžurirana lista prioritetnih projekata BiH, vrijednost 9,44 milijarde eura

Ažurirana lista prioritetnih projekata BiH, vrijednost 9,44 milijarde eura

Foto: Ilustracija

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Direkcije za evropske integracije o ažuriranju Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata Bosne i Hercegovine  koja uključuje ukupno 143 projekta,  i to  25 projekata iz saobraćaja i 118 projekata iz okoliša, ukupne vrijednosti 9,44 milijardi eura.

Ova lista formirana je na osnovi jedinstvenih listi sektorskih infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja i zaštite okoliša, koje su pripremale i usaglasile nadležne institucije na svim nivoima vlasti, uključene u rad sektorskih radnih skupina. Državni odbor za investicije BiH je 31.8.2020. godine usvojio ažuriranu listu.

Usvajanje Liste je omogućilo odobravanje WBIF grant sredstava za sufinansiranje radova u oblasti saobraćaja i zaštite okoliša za BiH u iznosu većem od 211 miliona eura u periodu 2015. – 2020. godine.

Tokom ove i naredne godine očekuje se izrada jedinstvenih listi prioritetnih infrastrukturnih projekata u energiji i socijalnom sektoru, čime bi se dopunila Jedinstvena lista prioritetnih infrastrukturnih projekata za Bosnu i Hercegovinu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments