Berina Alihodžić traži ostavku Milana Tegeltije: Zašto niste prijavili da vas prisluškuju

Članica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Berina Alihodžić na današnjoj sjednici je poručila da je poljuljano povjerenje u predsjednika Milana Tegeltiju te da je njegova ostavka nužna.Ipak, većina članova VSTV-a uglavnom smatra da je bespotrebno održavati ovu hitnu sjednicu na kojoj se ponovo raspravlja o odgovornosti Milana Tegeltije u novoj aferi prisluškivanja.

Alhodžić pak kaže kako je neosporno to da je nezakonit audiosnimak o navodnom namještanju posla sestri bivše članice VSTV-a Milijane Buhe, ali naglašava da je legitimno upotrijebiti ga ukoliko postoji javni interes.

Ipak, upitala je Tegeltiju zašto nije prijavio da ga prisluškuju ukoliko je znao za to, kako tvrdi.

Snimak je, prema njenom mišljenju, direktno poljuljao povjerenje građana u VSTV, zbog čega smatra da Milan Tegeltija i ostali članovi vijeća treba da podnesu ostavke.

Jadranka Stanišić je ipak poručila da treba ispitivati odgovornost onoga ko je snimak nabavio i objavio, a ne Milana Tegeltije.

“Ne možemo ispitivati ničiju odgovornost samo zato što neko stalno radi nešto protiv njega”, rekla je Stanišić.

O audiosnimku su raspravljale i Željka Radović i Duška Bogojević koje su poručile isto što i Stanišić, a to je da je na ovoj sjednici trebalo razgovarati o svemu što je VSTV uradio, a ne o ostavci Milana Tegeltije.

(Klix)

Vijesti

Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području Sarajeva, uhitili su osobe E.M. i O.M. iz Sarajeva...

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta - restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na...

Poslanici u Skupštini Crne Gore nosili “Cvijet Srebrenice”

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su jučer prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima "Cvijet Srebrenice", simbol genocida u Srebrenici. “Cvijet Srebrenice” nosili su svi poslanici opozicije,...

Stay Connected

21,934FansLike
2,763FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave