18.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Izbor sportiste godine Grada Srebrenik – Vedad Abdulahović najbolji među najboljima

U organizaciji Sportskog saveza Grada Srebrenik večeras je u kino sali Doma kulture upriličena tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste godine“, ovaj put zbog epidemiološke situacije u nešto skromnijem i skraćenom izdanju.

Laskavu titulu sportiste godine za 2020. godinu ponio je Vedad Abdulahović, mladi odbojkaškog kluba Gradina-Herceg Srebrenik.

Priznanja su uručena i najboljim među najboljima u različitim sportskim kategorijama i uzrastima, kao i pojedincima i privrednim subjektima koji su u značajnoj mjeri dali doprinos sportu u ovoj lokalnoj zajednici.

Kako je istaknuto, stručni žiri imao je težak posao prilikom odlučivanja, a protekla godina je zbog pandemije koronavirusa  bila veoma teška za sport u cjelini.

I ovogodišnja, 19. po redu tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste godine“, održana je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Srebrenika dr.sci. Nihada Omerovića.

Vijesti

U Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

Svečanim polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim policajcima, kao i borcima Armije RBIH iz Srebrenika, na prigodan način u ovom gradu je obilježena trideseta godišnjica...

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe