IZVJEŠTAJ O AKTUELNOJ SITUACIJI U OBLASTI ZAŠTITE I SPAŠAVANJA NA PODRUČJU TUZLANSKOG KANTONA

0

Vodostaj na HA Modrac Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,70 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu namjerenje jučer, nivo je viši za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 4,7 m3/s.

M – 4 Tuzla – Kalesija U naselju Sarači izvode se sanacioni radovi, zbog čega se u vremenu od 07 do 16 satisaobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.M – 18 Stupari – Živinice Zbog izvođenja radova na izgradnji i instalaciji cjevovoda saobraća se usporeno, jednomtrakom.M – 18 Živinice – Šićki Brod Zbog radova u naselju Husino, u vremenu od 07 do 16 sati (subotom od 07 do 14 sati)saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.R – 458 Površnica – Lopare – Čelić Na dionici Površnica – Lopare – Čelić saobraćaj teretnih vozila preusmjeren jena put Lopare – Priboj – Banj Brdo.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 satavatrogasne jedinice su pored nekoliko tehničkih imale i dvije intervencije na gašenju požara i to na području GradaTuzla u naselju Nova Solina gdje je gorio automobil i na području Grada Srebrenik gdje je u naselju Cage gorioprivatni stambeni objekat (kuća). Požari su lokalizirani i ugašeni.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime