Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla

0

Vodostaj na HA Modrac Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,69 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). Uodnosu na mjerenje jučer, nivo je niži za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 4,7 m3/s.

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka zadan 15.12.2020. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver i BKC, na lokalitetuBukinje, Lukavac i Živinice odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka dok se na lokalitetuMobilna: Gračanica nije mogao ocijeniti.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 satavatrogasne jedinice pored nekoliko tehničkih imale su i dvije intervencije na gašenju požara i to: GradTuzla, Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je dvije intervencije na gašenju požara, dimnjak na privatnomstambenom objektu u naselju Mala Solina i krovni nosać el. instalacija na privatnom stambenom objektu unaselju Batva. Požari su lokalizovani i ugašeni.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime