Ministar Mitrović i ambasador Minasi o potpisivanju Sporazuma o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola između BiH i Italije

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je danas putem online platforme sa ambasadorom Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nј. E. Nikolom Minasijem.

Ministar Mitrović je tom prilikom predstavio realizirane i planirane aktivnosti Ministarstva, a posebna tema razgovora bila je potpisivanje Sporazuma o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola između BiH i Italije.

Ministar je izvijestio italijanskog ambasadora da Ministarstvo radi na finaliziranju svih aktivnosti neophodnih za potpisivanje Sporazuma te da se nakon razmjene tekstova očekuje da italijanska strana predloži termin za potpisivanje. Ono što je potrebno još uraditi jeste riješiti pitanje priznavanja kategorija koje su izdate u matičnoj zemlji i njihovo priznavanje od druge strane.

Ambasador Minasi je dao podršku što skorijem potpisivanju Sporazuma i obećao da će preduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti da se ovaj proces što prije okonča.

Također, s obzirom na visok nivo vanjskotrgovinske razmjene dviju zemalja, sagovornici su dogovorili da Italija razmotri mogućnost povećanja kontingenta međunarodnih bilateralnih dozvola za prijevoznike u Bosni i Hercegovini. 

Vijesti

Stay Connected

21,792FansLike
2,734FollowersFollow
17,500SubscribersSubscribe

Zadnje objave