15.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Njemačka ušla u novi snažan lockdown

Nove restriktivne mjere će biti na snazi do 10. januara, javile su njemačke vlasti koje na ovaj način žele umanjiti praznična okupljanja. Na dan Božića stanovnicima u Njemačkoj će biti dozvoljeno okupljanje do četiri člana uže porodice u jednom domaćinstvu.

Druge evropske zemlje također su pooštrile epidemiološke mjere uoči Božića. Francuska je među prvima uvela policijski sat.

Prema novim mjerama u Njemačkoj, samo preduzeća poput supermarketa i banaka moći će ostati otvorena. Podsjetimo da su njemački restorani, barovi i zabavni centri zatvoreni još od novembra. Frizerski saloni će sada također morati zatvoriti svoja vrata.

Njemačke vlasti zabranile su i ispijanje alkohola na javnim mjestima, poput popularnih štandova kuhanog vina. Preduzećima je naloženo da zaposlenicima omoguće rad od kuće, ukoliko je to moguće.

Lothar Wieler, šef njemačkog Instituta Robert Koch, koji nadgleda odgovor vlasti na pandemiju, kazao je da je epidemiološka situacija u Njemačkoj “ozbiljnija nego što je ikad bila”.

Vijesti

U Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

Svečanim polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim policajcima, kao i borcima Armije RBIH iz Srebrenika, na prigodan način u ovom gradu je obilježena trideseta godišnjica...

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe