19.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

Rusi ignorisali činjenicu da se Lavrov susreo samo s jednim članom Predsjedništva BiH

Posjetu ministra vanjskih poslova (MVP) Rusije Sergeja Lavrova obilježilo je to što su dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili da se susretnu s njim, a na službenom Twitter profilu MVP-a Rusije su ignorisali ovu činjenicu.Naime, na Twitteru MVP-a Rusije su objavili status na kojem su naveli da se ministar Sergej Lavrov “susreo sa članovima Predsjedništva BiH” ne navodeći ni u jednom trenutku da je taj susret bio samo s Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Predsjedništva BiH.

Šefik Džaferović i Željko Komšić su odbili razgovarati i ugostiti Lavrova zato što je, kako su naveli, pokazao nepoštovanje prema BiH.

Na zajedničkoj konferenciji za medije koju su ova dva člana Predsjedništva BiH održala Komšić je kazao da je za takav postupak imao dva razloga.

Prvi je nedostatak državne zastave na jučerašnjem sastanku s Miloradom Dodikom te izjave kojima pozdravlja rezoluciju o vojnoj neutralnosti koju je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

Šefik Džaferović je naglasio da se nije susreo s Lavrovom zato što BiH ima svoj ponos i ovim činom se želi posalti jaka poruka da svi moraju poštovati odluke koje su donijeli svi narodi u BiH.

(Klix)

Vijesti

Nova pravila za ulazak državljana BiH u Njemačku

Njemačka je 12. septembra zbog pogoršane epidemiološke situacije ponovo proglasila Bosnu i Hercegovinu državom visokog rizika zbog čega su uvedena nova pravila za naše...

Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red...

U Seoni otvoreno prvo registrovano sklonište za napuštene pse

U mjestu Seona otvoreno je prvo sklonište za napuštene životinje na gradskom području Srebrenika i prvo na području Tuzlanskog kantona sa Traces dozvolom za...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe