19.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

Stanje na putevima u BIH

Na većini putnih pravaca u BIH jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu. Izdvajamo putne pravce: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Bosanski Petrovac, Jablanica-Posušje, Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Snijeg i jutros pada u višim planinskim predjelima i zadržava se na kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost dolinom rijeka Bosne i Spreče.

Jak vjetar otežava saobraćanje u Hercegovini i ponegdje u zapadnoj Bosni, a meteorolozi su za danas najavili izrazito jak vjetar i u ostalim krajevima naše zemlje.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Vijesti

Nova pravila za ulazak državljana BiH u Njemačku

Njemačka je 12. septembra zbog pogoršane epidemiološke situacije ponovo proglasila Bosnu i Hercegovinu državom visokog rizika zbog čega su uvedena nova pravila za naše...

Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red...

U Seoni otvoreno prvo registrovano sklonište za napuštene pse

U mjestu Seona otvoreno je prvo sklonište za napuštene životinje na gradskom području Srebrenika i prvo na području Tuzlanskog kantona sa Traces dozvolom za...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe