Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETTri osobe uhapšene zbog izbornih prevara u Srebrenici

Tri osobe uhapšene zbog izbornih prevara u Srebrenici

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na području Srebrenice i Tuzle, lišili slobode tri osobe zbog izbornih prevara.

Tri osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 249. Krivičnog zakona BiH “Udruživanje radi vršenja krivičnih djela”, u vezi sa krivičnim
djelom iz člana 248. istog zakona “Pripremanje krivičnog djela”, te krivičnim djelima iz člana 347. Krivičnog zakona Republike Srpske “Falsifikovanje isprave“, člana 157. “Nedozvoljeno korištenje ličnih podataka“ i člana 217. “Povreda biračkog prava“ istog zakona, saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e pretresli su šest lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, rokovnika, kopije izvoda sa biračkih spiskova, pištolj te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti izvršene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH. Osumnjičene osobe privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada.

Podsjećamo, za izborne prevare u Srebrenici osumnjičeni su članovi SDP-a, koji su pogodovali Mladenu Grujičiću.

(Klix)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments