18.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Udruženje „PIPOL“: Svaka neispunjena želja pronašla je svog prijatelja

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ tokom mjeseca decembra realizovalo je program Novogodišnjeg darivanja za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela RS-a koji ostvaruju pravo liječenja na referentnom Kliničkom centru u Tuzli. Zahvaljujući podršci grada Tuzla i  Javnih preduzeća sa područja Grada Tuzla kao brojnih društveno-odgovornih kompanija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka obezbijeđeni su prigodni novogodišnji paketići, personalizirani kalendari i voće, koji su im uručeni na „Drive thru“ novogodišnjoj paradi koja je organizovana 27.12.2020.godine na kompleksu „Pannonica“.

Uz nesebičnu pomoć i podršku humanitaraca iz  BiH i inostranstva uspješno je realizovana i akcija „Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja“ u okviru koje su sve male i velike želje štićenika Udruženja „PIPOL“ pronašle svoje prijatelje, koji su ih ispunili.

U utorak, 29.12.2020. godine predstavnice udruženja „PIPOL“ posjetile su  Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla tokom koje su za sve mališane hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju uručile mobilne telefone i tablete, koji su bili njihove „velike“ želje, kako bi iako razdvojeni od svojih porodica i prijatelja, ipak ostali povezani sa njima za vrijeme dugotrajnog bolničkog liječenja.  

Djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka koji se nalaze  na kućnom liječenju i oporavku poklone u okviru akcije „Svaka neispunjena želja  traži svoga prijatelja“ dostavio je Mobilni tim udruženja „PIPOL“ a izliječena djeca i mladi preuzeli su svoje „želje“ na Novogodišnjoj „Drive thru“ paradi. Novogodišnje paketiće dobila su i braća i sestre djece oboljele i izliječene od raka čime je novogodišnja radost postala još veća.   

„U ime Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“, u ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka, njihovih porodica i u svoje lično ime iskazujem zahvalnost Gradu Tuzla, društveno-odgovornim kompanija i svim humanim ljudima širom BiH, kao i građanima BiH u inostranstvu, koji su nesebično podržali naš program Novogodišnjeg darivanja i pomogli nam da kraj ove preteške godine naši mališani upamte po nečemu lijepom. Hvala Vam što ste njihovo svjetlo tokom/nakon mRAKa. Posebno nas raduje činjenica da su dobri ljudi spremni podržati i druge aktivnosti i projekte namijenjene djeci oboljeloj i izliječenoj od raka koje već početkom janura 2021.godine počinjemo implementirati.“ – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja. 

Vijesti

U Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

Svečanim polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim policajcima, kao i borcima Armije RBIH iz Srebrenika, na prigodan način u ovom gradu je obilježena trideseta godišnjica...

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe