18.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

Za ulazak u Srbiju obavezan negativan PCR test

Nova mjera prema kojoj je za ulazak u Srbiju stranim državljanima neophodan negativan PCR test stupila je na snagu u ponoć.

PCR test ne smije biti stariji od 48 sati, a državljani Srbije koji nemaju PCR test moraju biti u kućnoj izolaciji 10 dana.

Ukoliko postoji kašnjenje prilikom ulaska u Srbiju, a koje se ne može pripisati krivici putnika, već je posljedica vanjskog događaja koji se nije mogao predvidjeti, izbjeći ili otkloniti, onda test ne može biti stariji od 72 sata prilikom ulaska, navedeno je iz Granične policije BiH.

Vlada Srbije je mjeru o ulasku u zemlju usvojila prije nekoliko dana na prijedlog Kriznog štaba, kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Prethodnih dana smo svjedočili velikim gužvama na granicama zemalja u regionu, te BiH, a veliki broj srbijanske dijaspore je satima čekao na granicama ove države kako bi u zemlju ušli prije nego na snagu stupi obavezna izolacija ili PCR test.

Vijesti

Nova pravila za ulazak državljana BiH u Njemačku

Njemačka je 12. septembra zbog pogoršane epidemiološke situacije ponovo proglasila Bosnu i Hercegovinu državom visokog rizika zbog čega su uvedena nova pravila za naše...

Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red...

U Seoni otvoreno prvo registrovano sklonište za napuštene pse

U mjestu Seona otvoreno je prvo sklonište za napuštene životinje na gradskom području Srebrenika i prvo na području Tuzlanskog kantona sa Traces dozvolom za...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe