18.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Čelnici NS BiH stigli na sjednicu, koronavirus pravi dodatni problem u izboru selektora

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pristigli su na Ilidžu gdje će od 14 sati prisustvovati nastavku prekinute sjednice nakon koje bismo možda napokon mogli dobiti selektora seniorske reprezentacije.Međutim, uoči sjednice već su uslijedili problemi budući da je član Izvršnog odbora Ranko Vučković iz Prijedora otkazao dolazak jer se nalazi u izolaciji zbog koronavirusa, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Tako je već sad jasno da na sjednici sigurno neće biti svih 15 članova Izvršnog odbora, što umanjuje šansu da se danas izabere novi selektor.

Inače, početkom 2021. godine sjednica je prekinuta budući da su čelnici Saveza odlučili ne glasati o bugarskom treneru Ivaylu Petevu kao kandidatu za novog selektora BiH.

Peteva je prethodno izabrala nepotpuna Komisija za izbor selektora budući da predsjednik Nogometnog saveza Elvedin Begić nije bio prisutan na sastancima u društvu Vice Zeljkovića, Irfana Durića, Milorada Sofrenića i Ivana Beusa.

Begić, koji nije bio prisutan ni na prekinutoj sjednici, tada je potvrdio da nije želio podržati Peteva kao prijedlog Zvjezdana Misimovića, dok su Zeljković i Sofrenić optužili Begića za sabotiranje odluke te navodni utjecaj na bošnjačke članove Izvršnog odbora.

Na današnjoj sjednici ponovo je na dnevnom redu glasanje o izboru Peteva, a postoji mogućnost nekoliko opcija. Najjednostavniji scenarij je da na sjednici bude kvorum i da Petev dobije više od dvije trećine glasova prisutnih članova Izvršnog odbora računajući da najmanje po jedan glas mora biti iz sve tri nacionalne komponente. Ukoliko Petev ne dobije podršku većine, onda slijedi novi mučni period, jer bi bugarski trener kao konačan prijedlog Komisije za izbor selektora bio prekrižen kao kandidat, pa bi se krenulo u novu proceduru izbora selektora.

Postoji i opcija da ne bude kvoruma za glasanje pa bi se u tom slučaju organizovao drugi krug glasanja u kojem bi bila potrebna prosta većina glasova, ali ponovo uz po minimalno jedan glas iz tri nacionalna tabora.

Vijesti

U Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

Svečanim polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim policajcima, kao i borcima Armije RBIH iz Srebrenika, na prigodan način u ovom gradu je obilježena trideseta godišnjica...

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe