CIK izdao novu naredbu Glavnom centru za brojanje

0

Centralna izborna komisija BiH je na 6. hitnoj, korespodentnoj sjednici održanoj danas usvojila Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na biračkom mjestu 155A019 za nivo Izborne jedinice gradskog područja 2 – Stari Grad – 155 po političkim subjektima i kandidatima. 

Ponovno brojanje, kako su saopćili iz CIK-a, po navedenoj naredbi će početi u utorak, 12. januara 2021. godine u 10 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, u Zetri, prema dinamici koju je utvrdio direktor Glavnog centra za brojanje. 

– Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja – kazali su iz CIK-a. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime