Hrvatska privremeno obustavlja program imunizacije zbog nedostatka vakcina

Hrvatska će završiti vakcinisanje drugom dozom vakcine protiv koronavirusa, a nakon toga će obustaviti proces zbog nedostatka vakcina, rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.”Nismo zadovoljni isporukom, to je daleko od onoga što smo dogovarali. I još nam se dodatno otežava situacija jer su nam na početku dali veće količine, pa ih sada smanjuju”, rekao je Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

On kaže da će Hrvatska uspjeti završiti vakcinisanje svih koji su dobili prvu dozu, ali će morati obustaviti nove vakcinacije jer nema dovoljno doza preparata čiji je proizvođač Pfizer.

“Moderna je isto dala manju količinu i juče nas je obavijestila da će kasniti sa isporukom. Mi smo sada u situaciiji da moramo restrukturisati naš plan vakcinacije”, rekao je Capak i dodao da imaju obećanje od Moderne da će dobiti 11.000 doza nakon 1. februara.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 643 nova slučaja pozitivnih lica na koronavirus, a preminula su 32 lica.

Aktivnih slučajeva je 3.321, među njima 1.518 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 145 pacijenata.

(Klix)

Vijesti

Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području Sarajeva, uhitili su osobe E.M. i O.M. iz Sarajeva...

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta - restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na...

Poslanici u Skupštini Crne Gore nosili “Cvijet Srebrenice”

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su jučer prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima "Cvijet Srebrenice", simbol genocida u Srebrenici. “Cvijet Srebrenice” nosili su svi poslanici opozicije,...

Stay Connected

21,934FansLike
2,763FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave