18.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Lejla Tanović ostvarila historijski uspjeh i postala sedma biciklistkinja svijeta

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović je sedma na svijetu!Nakon posljednjeg upisa bodova na UCI rang-listi Tanović je dodatno napredovala, te se sa 11. mjesta popela na 7. na svijetu.

Bodovi osvojeni na UCI utrkama bodovali su se 15 sedmica duže radi prekida takmičenja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Historijski plasman za biciklizam u našoj državi usljedio je nakon osvojenog osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

“Naš cilj za ovu godinu bio je plasman među prvih deset biciklistkinja svijeta. Plasman na sedmo mjesto na svjetskoj biciklističkoj ranking listi došao je kao rezultat sjajnih nastupa koje sam imala tokom čitave prošle godine. Svojom formom ali i rezultatima na najbitnijim utrkama pokazala sam da se mogu boriti za medalju na velikim takmičenjima. Pripreme za narednu sezonu u kojoj imamo velika očekivanja su već počele, a novi ranking je sjajna motivacija pred težak blok treninga”, rekla je Tanović.

Plasman Tanović na sedmo mjesto je najbolji rezultat u historiji bh. biciklizma i prvi plasman među deset najboljih biciklista za našu državu.

Priliku za osvajanje novih UCI bodova naša takmičarka će imati krajem februara kada je planirano da nastupi na etapnoj utrci u Španiji.

(Klix)

Vijesti

U Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

Svečanim polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim policajcima, kao i borcima Armije RBIH iz Srebrenika, na prigodan način u ovom gradu je obilježena trideseta godišnjica...

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe