Maida Mulić na čelu Kriznog štaba Tuzlanskog kantona

Specijalistica socijalne medicine, organizacije zdravstvene zaštite i ekonomike zdravstva prof. dr. Maida Mulić imenovana je za predsjednicu Kriznog štaba Tuzlanskog kantona u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Kako je kazala u izjavi za Fenu, s obzirom na to da je došlo do promjena u segmentu vlasti na području Tuzlanskog kantona bilo je potrebno premostiti administrativni period imenovanja novog kantonalnog ministra te je na sastanku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK izabrana nova predsjednica iz reda redovnih članova Kriznog štaba.

– U narednom periodu Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona će i dalje raditi u skladu s preporukama i naredbama Federalnog ministarstva zdravstva, ali i u skladu s potrebama Kantona i higijensko-epidemiološkim situacijom – dodala je Mulić.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija u tom kantonu, Mulić kaže da se u posljednje dvije sedmice bilježi pad broja oboljelih od koronavirusa i smanjenje broja hospitaliziranih pacijenata na području Tuzlanskog kantona, ali evidentno je takva situacija i na području cijele Bosne i Hercegovine.

– Stoga možemo reći da dolazi do stabilizacije epidemiološke situacije i to ostavlja prostora za daljnje analize u smislu novih odluka Federalnog kriznog štaba i na kantonalnim nivoima te razmatranje sljedećih koraka u djelovanju kada je u pitanju sprečavanje širenja zaraze – zaključila je Mulić.

( FENA)

Vijesti

U BiH 340 novozaraženih, preminulo 28 osoba

U našoj zemlji posljednji bilans borbe s pandemijom donosi 340 novozaraženih nakon testiranja 2.566 uzoraka u posljednja 24 sata. Preminulo je 28 osoba kod...

Broj zaposlenih u Federaciji BiH

Broj zaposlenih u Federaciji BiH prema prebivalištu zaposlenika na dan 03.05.2021.godine iznosio je 520.612. Broj zaposlenih prema prebivalištu osiguranog lica i sjedištu poslodavca na...

U TK 43 novozaražene osobe, u Srebreniku dvije

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentirane su 43 novozaražene osobe korona  virusom, a testiran je 271 uzorak. Najviše novozaraženih je u Tuzli...

Stay Connected

21,930FansLike
2,754FollowersFollow
17,600SubscribersSubscribe

Zadnje objave