15.8 C
Srebrenik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Maida Mulić na čelu Kriznog štaba Tuzlanskog kantona

Specijalistica socijalne medicine, organizacije zdravstvene zaštite i ekonomike zdravstva prof. dr. Maida Mulić imenovana je za predsjednicu Kriznog štaba Tuzlanskog kantona u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Kako je kazala u izjavi za Fenu, s obzirom na to da je došlo do promjena u segmentu vlasti na području Tuzlanskog kantona bilo je potrebno premostiti administrativni period imenovanja novog kantonalnog ministra te je na sastanku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK izabrana nova predsjednica iz reda redovnih članova Kriznog štaba.

– U narednom periodu Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona će i dalje raditi u skladu s preporukama i naredbama Federalnog ministarstva zdravstva, ali i u skladu s potrebama Kantona i higijensko-epidemiološkim situacijom – dodala je Mulić.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija u tom kantonu, Mulić kaže da se u posljednje dvije sedmice bilježi pad broja oboljelih od koronavirusa i smanjenje broja hospitaliziranih pacijenata na području Tuzlanskog kantona, ali evidentno je takva situacija i na području cijele Bosne i Hercegovine.

– Stoga možemo reći da dolazi do stabilizacije epidemiološke situacije i to ostavlja prostora za daljnje analize u smislu novih odluka Federalnog kriznog štaba i na kantonalnim nivoima te razmatranje sljedećih koraka u djelovanju kada je u pitanju sprečavanje širenja zaraze – zaključila je Mulić.

( FENA)

Vijesti

Uhapšeni Srebreničanin pušten na slobodu

Nakon što je rije sedam dana SIPA uhapsila Behudina Husića, on je danas pušten iz pritvora. Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Husića...

Fokus SAD i EU na BiH, krajem septembra s liderima, traže rješenja za Izborni zakon

Nastojanja međunarodne zajednice, Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije da domaći politički predstavnici intenziviraju dijalog u cilju postizanja dogovora oko izbornoga zakonodavstva, bit...

Kupci, oprez: Iz trgovina se povlači riba u konzervi, prodaje se i u BiH

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je zbog mogućeg prisustva komadića stakla opozvana marokanska konzerva Skuša fileti u suncokretovom ulju 125g. Proizvod porijeklom iz Maroka je datuma...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe