Netflix prešao 200 miliona pretplatnika

Netflix je prešao 200 miliona pretplatnika širom svijeta na kraju 2020. godine, saopšteno je iz ove kompanije. Ovo, kako su naveli iz najpopularnijeg serivsa za emitovanje sadržaja, znači da više neće morati posuđivati sredstva kako bi nastavili finansirati široku paletu svojih filmova i emisija.

U periodu od oktobra do decembra prošle godine kada je su objavili serije ‘Queen’s Gambit’ i ‘Bridgerton’, broj pretplatnika na Netflixu porastao je za 8,5 miliona.

Netflix je od 2011. godine posudio milijarde dolara kako bi finansirali originalne programe na više jezika kako bi privukli pretplatnike širom svijeta.

No, kompanija je u utorak saopštila kako očekuju da će imati slobodan protok novca u 2021. godini, te su u pismu dioničarima naveli da vjeruju da nema više potrebe da “prikupljaju vanjske finansije za poslovanje”.

Kompanija koja je 2007. godine bila pionir streaming servisa dobila je 2020. više pretplatnika, no i jedne druge godine. Veliki broj pretplatnika Netflixa uvjetovan je i pandemijom zbog koje su brojni ostali u kućama.

Vijesti

Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području Sarajeva, uhitili su osobe E.M. i O.M. iz Sarajeva...

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta - restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na...

Poslanici u Skupštini Crne Gore nosili “Cvijet Srebrenice”

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su jučer prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima "Cvijet Srebrenice", simbol genocida u Srebrenici. “Cvijet Srebrenice” nosili su svi poslanici opozicije,...

Stay Connected

21,934FansLike
2,763FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave