12.4 C
Srebrenik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Praktične vježbe na Medicinskom fakultetu počinju u ljetnom semestru

Na osnovu zahtjeva SPUT-a i protestnog okupljanja u ponedjeljak 25. januara pred rektoratom UNTZ, održan je danas u 11h u Rektoratu UNTZ sastanak vezano za temu održavanja vježbi i kliničkog staža za studente Medicinskog fakulteta UNTZ.

Istom su prisustvovali prorektori UNTZ po ovlaštenju rektorice, generalni sekretar UNTZ, prodekanica za kliničku nastavu Medicinskog fakulteta, predstavnici menadžmenta UKC, ministar obrazovanja i nauke TK, ministar zdavstva TK, predstavnik Kriznog štaba zdravstva TK, direktor Doma zdravlja i studenti ispred Studentskog parlamenta UNTZ.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, sve strane su iskazale spremnost da praktična nastava krene u ljetnom semestru (02.03.2021), s posebnim naglaskom da klinički staž ne smije i neće biti doveden u pitanje, o čemu će se detaljno usaglasiti u narednim danima.

Krizni štab zdravstva TK uzima za obavezu da donese posebne uredbe što će omogućiti provedbu i realizaciju svega dogovorenog sa sastanka.

Molimo studente da vrijeme do početka ljetnjeg semestra iskoriste za učenje i polaganje što većeg broja ispita, pri ćemu vam želimo mnogo zdravlja i sreće.

RTV Slon

Vijesti

Hrvatska / Christian Schmidt danas na sastanku sa Andrejom Plenkovićem

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će danas u Banskim dvorima visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta. Njegova posjeta dolazi u vrijeme napetosti u Bosni i...

TK velikom manifestacijom obilježava Dane evropskog naslijeđa

Ustanove kulture iz Tuzlanskog kantona i ove godine će obilježiti Dane evropskog nasljeđa. Detalji ovogodišnje manifestacije čiji je nosilac BKC TK saopćeni su na...

Objavljena vremenska prognoza do petka u BiH: Pljuskovi, kiša, pljuskovi…

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije. Temperature...

Stay Connected

21,988FansLike
2,950FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe