29.9 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Ameriku pogodila velika sniježna oluja

Snažna snježna oluja kreće se ka sjeveroistoku SAD-a, uključujući New York nakon što je snijegom prekriven Washington.

Nacionalna Meteorološka služba objavila je upozorenja na oluju od država Virginije do Mainea gdje živi više desetina miliona ljudi i najavljuju da će debljina pokrivača biti od 45 do 60 centimetara na jugu države New York, sjeveroistoka New Jerseyja i dijelovima na jugozapadu Connecticuta.

Guverner New Jerseyja Philip Murphy proglasio je vanrednu situaciju pred dolazak oluje, čime je omogućeno vlastima da zatvore putne pravce, vrše evakuaciju i koriste opremu neophodnu za zaštitu javnosti.

U toj državi suspendovani su svi oblici javnog prevoza.

U Philadelphiji je također objavljeno upozorenje na snijeg, zatvorene su državne zgrade i mještanima je naređeno da vozila sklone sa puteva kako bi čistači mogli neometano da rade.

Prema podacima meteoroloških službi, oluja je prošle sedmice pogodila Kaliforniju sa jakim snijegom i kišom nakon čega se kreće ka srednjem zapadu.

Oluja će se tokom sedmice zadržati u regionu praćena mješavinom leda, poledice i ledenom kišom.

Iz Bijele kuće je saopšteno da se američki predsjednik Joe Biden sastao sa savjetnicima radi razgovora o nizu tema, “od predstojeće oluje do vakcina protiv Covid-19 i ekonomske pomoći”.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,819FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave