13.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 20 Septembra, 2021

Ameriku pogodila velika sniježna oluja

Snažna snježna oluja kreće se ka sjeveroistoku SAD-a, uključujući New York nakon što je snijegom prekriven Washington.

Nacionalna Meteorološka služba objavila je upozorenja na oluju od država Virginije do Mainea gdje živi više desetina miliona ljudi i najavljuju da će debljina pokrivača biti od 45 do 60 centimetara na jugu države New York, sjeveroistoka New Jerseyja i dijelovima na jugozapadu Connecticuta.

Guverner New Jerseyja Philip Murphy proglasio je vanrednu situaciju pred dolazak oluje, čime je omogućeno vlastima da zatvore putne pravce, vrše evakuaciju i koriste opremu neophodnu za zaštitu javnosti.

U toj državi suspendovani su svi oblici javnog prevoza.

U Philadelphiji je također objavljeno upozorenje na snijeg, zatvorene su državne zgrade i mještanima je naređeno da vozila sklone sa puteva kako bi čistači mogli neometano da rade.

Prema podacima meteoroloških službi, oluja je prošle sedmice pogodila Kaliforniju sa jakim snijegom i kišom nakon čega se kreće ka srednjem zapadu.

Oluja će se tokom sedmice zadržati u regionu praćena mješavinom leda, poledice i ledenom kišom.

Iz Bijele kuće je saopšteno da se američki predsjednik Joe Biden sastao sa savjetnicima radi razgovora o nizu tema, “od predstojeće oluje do vakcina protiv Covid-19 i ekonomske pomoći”.

Vijesti

Sve se teže živi: cijene neumoljivo rastu, a plate su godinama iste

Istina je da je krompir došao na cijenu od 1 KM, mahune na 7 KM, domaća jaja su i po 5 KM, vreća kukuruza...

Kamp prikolica iz Viteza nagrađena na gotovo svim sajmovima, kupci oduševljeni

Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Europe i svijeta,...

Stiže novo cjepivo protiv korone SANOFI, bit će dovoljna samo jedna doza

Vijest o novom proteinskom cjepivu francuske tvrtke Sanofi, koje bi uskoro trebalo stići u Hrvatsku, izazvalo je zanimanje oko toga je li ono bolje,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,945FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe