Atletika / Edhem Vikalo iz Srebrenika odbranio titulu dvoranskog prvaka BiH

Edhem Vikalo i Hajrudin Vejzovic odbranili su titule dvoranskih prvaka BiH za 2021. na Državnom dvoranskom atletskom prvenstvu koje je održano u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” – ZETRA u Sarajevu.

Titulu juniorskog prvaka BiH u trci na 60 metara osvojio je član AK Sloboda-Tehngrad Edhem Vikalo koji je također odbranio prošlogodišnju titulu juniorskog prvaka BiH.

Titulu seniorskog dvoranskog prvaka BiH za 2021. u trci na 60 metara osvojio je član AK Sloboda Tehnograd Hajrudin Vejzović s rezultatom 6:91 s, čime je odbranio prošlogodišnju titulu državnog seniorkog prvaka BiH.

U toj trci osim Vejzovića nastupili su još i Omar Džanić koji je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju sa vremenom 7:29 s, te Benjamin Mijatović koji je zauzeto peto mjesto s rezultatom 7:53 s.

U Zenici će danas biti održano Dvoransko prvenstvo BiH u kategoriji seniora/ki juniora/ki i mlađih juniora/ki u skoku u dalj i troskoku, na kojem će nastupiti članovi AK Sloboda-Tehnograd Omar Džanić u skoku u dalj i Bakir Musić koji će se za medalje boriti u dalju i troskoku.

Narednog vikenda Edhema Vikala očekuje nastup na Prvenstvu Balkana u dvorani koje će biti održano u Bugarskoj, dok će u Sarajevu biti održano Dvoransko prvenstvo FBiH u disciplinama 60 m pr, 60 m, vis i kugla, saopćeno je iz AK Sloboda-Tehnograd.

Vijesti

Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području Sarajeva, uhitili su osobe E.M. i O.M. iz Sarajeva...

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta - restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na...

Poslanici u Skupštini Crne Gore nosili “Cvijet Srebrenice”

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su jučer prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima "Cvijet Srebrenice", simbol genocida u Srebrenici. “Cvijet Srebrenice” nosili su svi poslanici opozicije,...

Stay Connected

21,934FansLike
2,763FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave