Danas počinje isplata januarskih penzija. Najniža penzija iznosi 382,18 KM, zagarantovana 478,91 KM, a najviša 2.174,48 KM.

Širom Federacije Bosne i Hercegovine danas, 5. februara 2021. godine, počinje isplata januarskih penzija.

Iz Federalnog zavoda za penzisko i invalidsko osiguranje (PIO/MIO) je najavljeno da ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec januar iznose oko 195 miliona KM.

Najniža penzija iznosi 382,18 KM, zagarantovana 478,91 KM, a najviša 2.174,48 KM.

‘Upravo sa ovom isplatom navršava se godina od kada Federalni zavod PIO/MIO, penzije isplaćuju s Jedinstvenog računa trezora Federacije BiH”, navela je Vlada Federacije BiH.

Vlada FBiH tvrdi kako je ”bez obzira na sve teškoće izazvane pandemijom, isplata penzija u Federaciji BiH neupitna”. Kako je saopćila Vlada Federacije BiH, penzije se u proračunu Federacije BiH nalaze u vrhu prioriteta isplate, a penzioneri su sad već sigurni da će svoje penzije dobivati na vrijeme (5. u mjesecu), a što je iz Vlade Federacije BiH i svojevremeno najavljivano.

”Da povedena reforma penziskog sistema daje rezultate, između ostalog, pokazuju i podaci o konstantnom rastu prosječne i minimalne penzije u Federaciji BiH. Analiza službenih podataka pokazuje da je od 2015. godine u Federaciji BiH minimalna penzija povećana za 56 KM ili 17,17 %, dok prosječna penzija bilježi rast od 62 KM ili 16,94%’‘, tvrdi Vlada FBiH.

Vijesti

Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području Sarajeva, uhitili su osobe E.M. i O.M. iz Sarajeva...

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta - restorana sa baštom na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na...

Poslanici u Skupštini Crne Gore nosili “Cvijet Srebrenice”

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su jučer prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima "Cvijet Srebrenice", simbol genocida u Srebrenici. “Cvijet Srebrenice” nosili su svi poslanici opozicije,...

Stay Connected

21,934FansLike
2,763FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave