29.9 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

“Dani povelje” Srebrenik 2021.

U ponedjeljak 15. februara počinje tradicionalna manifestacija “Dani povelje” Srebrenik 2021., kojom se obilježava 688. godina Povelje bosanskog Bana Stjepana II Kotromanića.

U ponedjeljak 15. februara od 18 sati u Domu kulture Srebrenik održaće se promocija knjige “Grad Srebrenik do sredine XIX stoljeća” čiji su autori: Edin Mutapčić, Rusmir Djedović i Kemal Nurkić.

U utorak, 16. februara pozorišnu predstavu “Putovanje” odigraće glumci Narodnog pozorišta Tuzla: Remira Osmanović, Milenko Iliktarević, Midhat Kušljugići i Jasmina Dedić, a u programu će učestvovati i srebrenički sazlija Ahmet Hogić.

U petak, 19. februara od 11:30 sati Aktiv nastavnika i profesora BHS jezika i književnosti realizovaće program “Dani maternjeg jezika u BiH”.

Ulaz za sve sadržaje je besplatan, a svi sadržaji će se realizovati uz poštivanje preporučenih higijensko – epidemioloških mjera.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,819FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave