13.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 20 Septembra, 2021

“Dani povelje” Srebrenik 2021.

U ponedjeljak 15. februara počinje tradicionalna manifestacija “Dani povelje” Srebrenik 2021., kojom se obilježava 688. godina Povelje bosanskog Bana Stjepana II Kotromanića.

U ponedjeljak 15. februara od 18 sati u Domu kulture Srebrenik održaće se promocija knjige “Grad Srebrenik do sredine XIX stoljeća” čiji su autori: Edin Mutapčić, Rusmir Djedović i Kemal Nurkić.

U utorak, 16. februara pozorišnu predstavu “Putovanje” odigraće glumci Narodnog pozorišta Tuzla: Remira Osmanović, Milenko Iliktarević, Midhat Kušljugići i Jasmina Dedić, a u programu će učestvovati i srebrenički sazlija Ahmet Hogić.

U petak, 19. februara od 11:30 sati Aktiv nastavnika i profesora BHS jezika i književnosti realizovaće program “Dani maternjeg jezika u BiH”.

Ulaz za sve sadržaje je besplatan, a svi sadržaji će se realizovati uz poštivanje preporučenih higijensko – epidemioloških mjera.

Vijesti

Sve se teže živi: cijene neumoljivo rastu, a plate su godinama iste

Istina je da je krompir došao na cijenu od 1 KM, mahune na 7 KM, domaća jaja su i po 5 KM, vreća kukuruza...

Kamp prikolica iz Viteza nagrađena na gotovo svim sajmovima, kupci oduševljeni

Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Europe i svijeta,...

Stiže novo cjepivo protiv korone SANOFI, bit će dovoljna samo jedna doza

Vijest o novom proteinskom cjepivu francuske tvrtke Sanofi, koje bi uskoro trebalo stići u Hrvatsku, izazvalo je zanimanje oko toga je li ono bolje,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,945FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe