Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je utorak, 16. februar 2021. godine, Danom žalosti zbog smrti Ibrahima Salihovića, dobitnika priznanja “Zlatni ljljan” i bivšeg ministra za boračka pitanja u Vladi TK.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je utorak, 16. februar 2021. godine, Danom žalosti zbog smrti Ibrahima Salihovića, dobitnika priznanja “Zlatni ljljan” i bivšeg ministra za boračka pitanja  u Vladi TK.

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te na javnim ustanovama i preduzećima, čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima. Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti. Na kraju gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodici Salihović, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima Ibrahima Salihovića.
Povodom smrti ratnog komandanta Ibrahima Salihovića danas 16.02.2021. godine (utorak) u 13,00 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera, u velikoj sali Doma kulture u Srebreniku biće održana komemoracija. Dženaza polazi 16.02.2021. godine (utorak) u 15,15 sati ispred džamije u Barama, a ukop će se obaviti na gradskom mezarju Grabovci.

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,671FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave