12.4 C
Srebrenik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Nogometni savez BiH uputio molbu za prisustvo navijača na utakmicama

Nogometni savez Bosne i Hercegovine poslao je Institutu za Javno zdravstvo RS i Federalnom zavodu za Javno zdravstvo molbu da se utakmice nogometne Premijer lige BiH u proljetnom dijelu sezone igraju pred publikom.

“Ovim putem vam upućujemo molbu za odobrenje organizacije utakmica Premijer lige BiH, sa prisustvom gledalaca u proljetnom dijelu prvenstva, a koje počinje 27/28. februara 2021. godine.

Naime, do sada je odigrano 19 kola i jesenjem dijelu takmičarske sezone 2020/21 bez prisustva gledalaca i moramo istaći da su FSBiH i klubovi poduzeli maksimalne mjer i napore u organizaciji utakmica u skladu sa svim epdiemološkim i zdravstvenim preporukama, te da utakmice na otvorenom nisu bile izvor širenja zaraze COVID-19.

Obzirom na višestruki značaj prisustva gledalaca na utakmicama (prihodi od ulaznica promocija tkamičenja, zainteresovanost sponzora, itd.) kao i ozibljan pristup organizaciji od strane klubova i kontrole od FSBiH, ovim putem vas molimo za gore navedeno odobrenje orgnizacije utakmice u skladu sa sljedećim uslovima:

Ne bi bilo dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača.
Gledaoci bi bili smješteni na tribinama sa sjedećim mjestima.
Ukupan broj gledaoca na jednoj tribini bio bi 10% od kapaciteta te tribine.
Svako sjedište na kojem je dozvoljeno sjedenje bi bilo označeno sa obaveznim razmakom između sjedišta (minimalno 2 prazne stolice između, te minimalno 2 prazna reda).
Na stadionima bi bili otvoreni svi ulazi da se izbjegnu gužve.
Ne bi bilo fizičkog kontakta među gledaocima.

Poštivale bi se sve ostale epidemiološke mjere”, navodi se u molbi, koja je poslana i na adresu Federalnog zavod za Javno zdravstvo.

Vijesti

Hrvatska / Christian Schmidt danas na sastanku sa Andrejom Plenkovićem

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će danas u Banskim dvorima visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta. Njegova posjeta dolazi u vrijeme napetosti u Bosni i...

TK velikom manifestacijom obilježava Dane evropskog naslijeđa

Ustanove kulture iz Tuzlanskog kantona i ove godine će obilježiti Dane evropskog nasljeđa. Detalji ovogodišnje manifestacije čiji je nosilac BKC TK saopćeni su na...

Objavljena vremenska prognoza do petka u BiH: Pljuskovi, kiša, pljuskovi…

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije. Temperature...

Stay Connected

21,988FansLike
2,950FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe