Održana 1. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik – Podržan nacrt Budžeta za 2021. godinu

0

Jučer je održana 1. redovna sjednica Gradskog vijeća Srebrenik na kojoj su vijećnici tokom cjelodnevnog devetosatnog zasijedanja razmatrali devet tačaka dnevnog reda. Iako je većina njih usvojena skoro pa jednoglasno, dugotrajne rasprave, koje su na momente izlazile iz okvira dnevnog reda, odužile su sjednicu vijeća sve do večernjih sati.

Vijećnici Gradskog vijeća nakon dužih rasprava usvojili su Nacrt odluke o Budžetu Grada Srebrenik za 2021. godinu, kao i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta za 2021., a isto tako potrebnu podršku dobio je Nacrt programa infrastrukture i uređenja gradskog građevinskog zemljišta i program obavljanja zajedničke komunalne potrošnje za 2021. godinu.

Nakon duge, a na momente i burne rasprave, usvojena jeuz dodatne zaključke i Informacija o kreditnom zaduženju i aktivnostima na realizaciji projekta vodosnabdijevanja MP Tinja sa gravitirajućim mjestima i drugih ugroženih naselja, a podržan je i Nacrt Odluke o pristupanju sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi akcionog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena.

Razmatran je i Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za izor i imenovanja, no ova tačka sa ponuđenim sastavom komisije nije dobila potrebnu podršku vijećnika. Kako je najavljeno, na osnovu dogovora svih političkih klubova do kraja februara trebala bi biti održana nova sjednica Gradskog vijeća na čijem dnevnom redu će biti ponovo imenovanje ove, ali i svih drugih komisija Gradskog vijeća Srebrenik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here