13.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 20 Septembra, 2021

Održana 1. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik – Podržan nacrt Budžeta za 2021. godinu

Jučer je održana 1. redovna sjednica Gradskog vijeća Srebrenik na kojoj su vijećnici tokom cjelodnevnog devetosatnog zasijedanja razmatrali devet tačaka dnevnog reda. Iako je većina njih usvojena skoro pa jednoglasno, dugotrajne rasprave, koje su na momente izlazile iz okvira dnevnog reda, odužile su sjednicu vijeća sve do večernjih sati.

Vijećnici Gradskog vijeća nakon dužih rasprava usvojili su Nacrt odluke o Budžetu Grada Srebrenik za 2021. godinu, kao i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta za 2021., a isto tako potrebnu podršku dobio je Nacrt programa infrastrukture i uređenja gradskog građevinskog zemljišta i program obavljanja zajedničke komunalne potrošnje za 2021. godinu.

Nakon duge, a na momente i burne rasprave, usvojena jeuz dodatne zaključke i Informacija o kreditnom zaduženju i aktivnostima na realizaciji projekta vodosnabdijevanja MP Tinja sa gravitirajućim mjestima i drugih ugroženih naselja, a podržan je i Nacrt Odluke o pristupanju sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi akcionog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena.

Razmatran je i Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za izor i imenovanja, no ova tačka sa ponuđenim sastavom komisije nije dobila potrebnu podršku vijećnika. Kako je najavljeno, na osnovu dogovora svih političkih klubova do kraja februara trebala bi biti održana nova sjednica Gradskog vijeća na čijem dnevnom redu će biti ponovo imenovanje ove, ali i svih drugih komisija Gradskog vijeća Srebrenik.

Vijesti

Sve se teže živi: cijene neumoljivo rastu, a plate su godinama iste

Istina je da je krompir došao na cijenu od 1 KM, mahune na 7 KM, domaća jaja su i po 5 KM, vreća kukuruza...

Kamp prikolica iz Viteza nagrađena na gotovo svim sajmovima, kupci oduševljeni

Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Europe i svijeta,...

Stiže novo cjepivo protiv korone SANOFI, bit će dovoljna samo jedna doza

Vijest o novom proteinskom cjepivu francuske tvrtke Sanofi, koje bi uskoro trebalo stići u Hrvatsku, izazvalo je zanimanje oko toga je li ono bolje,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,945FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe