13.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 20 Septembra, 2021

Stanivuković zvanično podnio krivične prijave protiv Igora Radojičića i još četiri osobe

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je danas podnio tri krivične prijave policiji protiv četiri osobe iz gradske uprave zbog, kako je kazao, kriminala.Prijave su podnesene protiv šefa Civilne zaštite Grada Banje Luke Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića, bivšeg direktora “Akvane” Vedrana Mitrovića i bivšeg gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića.

Ovo je Stanivuković već ranije najavio, nakon što je objavio izvještaj o kriminalu koji je sačinio novoosnovani “Tim za reviziju”.

“Da se kralo, kralo se i to valjano i pošteno. Koliko se uzimalo, dobro mi imamo išta”, rekao je Stanivuković prije nego što će ući u zgradu policije i predati prijave.

Dodao je da su pojedine firme ljudi koji sada sjede u skupštinskim klupama za 10 godina uzele 30 miliona KM.

Šefa Civilne zaštite Ćućuna, kojeg je prijavio danas, javno je prozvao ranije na svom Facebooku napisavši da je žičana ograda koja košta 120.000 KM njegovo remek-djelo.

Na društvenim mrežama se javno obračunavao i s bivšim gradonačelnikom Banje Luke Igorom Radojičićem, kojeg krivi za neodgovorno ponašanje prema poslu.

“On je odgovoran, to je evidentno, ti bilbordi, ograde, automobili, to je ono što je on potpisao, poslije nije kontrolisano. Gradonačelnik je odgovorna osoba, morate otvoriti četvere oči, ne možete ne kontrolisati”, rekao je Stanivuković govoreći o radu svog prethodnika.

Ranije se oglasio i Radojičić koji je kazao da na njemu nema nikakve krivične odgovornosti te je obećao to i dokazati ukoliko dođe do krivične prijave protiv njega.

Najviše je Stanivukoviću zasmetalo nelegalno postavljanje bilborda jer su to, kako je kazao, javne površine i svi ih vide, odnosno pita se: Šta rade tajno, ukoliko se na ovome nisu libili da kradu?

Klix

Vijesti

Sve se teže živi: cijene neumoljivo rastu, a plate su godinama iste

Istina je da je krompir došao na cijenu od 1 KM, mahune na 7 KM, domaća jaja su i po 5 KM, vreća kukuruza...

Kamp prikolica iz Viteza nagrađena na gotovo svim sajmovima, kupci oduševljeni

Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Europe i svijeta,...

Stiže novo cjepivo protiv korone SANOFI, bit će dovoljna samo jedna doza

Vijest o novom proteinskom cjepivu francuske tvrtke Sanofi, koje bi uskoro trebalo stići u Hrvatsku, izazvalo je zanimanje oko toga je li ono bolje,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,945FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe