29.9 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Stanivuković zvanično podnio krivične prijave protiv Igora Radojičića i još četiri osobe

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je danas podnio tri krivične prijave policiji protiv četiri osobe iz gradske uprave zbog, kako je kazao, kriminala.Prijave su podnesene protiv šefa Civilne zaštite Grada Banje Luke Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića, bivšeg direktora “Akvane” Vedrana Mitrovića i bivšeg gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića.

Ovo je Stanivuković već ranije najavio, nakon što je objavio izvještaj o kriminalu koji je sačinio novoosnovani “Tim za reviziju”.

“Da se kralo, kralo se i to valjano i pošteno. Koliko se uzimalo, dobro mi imamo išta”, rekao je Stanivuković prije nego što će ući u zgradu policije i predati prijave.

Dodao je da su pojedine firme ljudi koji sada sjede u skupštinskim klupama za 10 godina uzele 30 miliona KM.

Šefa Civilne zaštite Ćućuna, kojeg je prijavio danas, javno je prozvao ranije na svom Facebooku napisavši da je žičana ograda koja košta 120.000 KM njegovo remek-djelo.

Na društvenim mrežama se javno obračunavao i s bivšim gradonačelnikom Banje Luke Igorom Radojičićem, kojeg krivi za neodgovorno ponašanje prema poslu.

“On je odgovoran, to je evidentno, ti bilbordi, ograde, automobili, to je ono što je on potpisao, poslije nije kontrolisano. Gradonačelnik je odgovorna osoba, morate otvoriti četvere oči, ne možete ne kontrolisati”, rekao je Stanivuković govoreći o radu svog prethodnika.

Ranije se oglasio i Radojičić koji je kazao da na njemu nema nikakve krivične odgovornosti te je obećao to i dokazati ukoliko dođe do krivične prijave protiv njega.

Najviše je Stanivukoviću zasmetalo nelegalno postavljanje bilborda jer su to, kako je kazao, javne površine i svi ih vide, odnosno pita se: Šta rade tajno, ukoliko se na ovome nisu libili da kradu?

Klix

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,819FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave