Tijelo stradalog planinara helikopterom prebačeno u Jablanicu

Uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH tijelo jučer stradalog planinara Radeta Šimića evakuirano je s mjesta nesreće kod vrha Cetina na Prenju u Jablanicu. U nesreći koja se jučer ujutro dogodila pokretanjem lavine ispod vrha Cetina na prenju smrtno je stradao alpinista Rade Šimić iz Tuzle, a njegov kolega iz Živinica Admir Andelić – Tomba pripadnik Specijalne jedinice MUP-a TK lakše ozlijeđen.

Odmah po dojavi o na mjesto nesreće krenuli su timovi za spašavanje gorskih službi spašavanja s preko 50 spašavatelja. “Po iznimno teškim vremenskim uslovima uz jaku buru i temperature ispod -20 stupnjeva, pripadnici gorskih službi spašavanja pripremili su tijelo za evakuaciju i transportirali ga do mjesta pogodnog za izvlačenje helikopterom.

Ovom prilikom ističemo iznimnu stručnost i zalaganje posade helikoptera Oružanih snaga BiH”, naveli su iz GSS-a u BiH. Stradali Rade Šimić Imao je čin poručnika i obnašao je dužnost u 5. bojni logističke potpore Zapovjedništva za logistiku OS BiH, a u trenutku nesreće nije bio na dužnosti.

Vijesti

Stay Connected

21,566FansLike
2,664FollowersFollow
17,300SubscribersSubscribe

Zadnje objave