29.9 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

U Srebreniku obilježavanje 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele od raka

Udruženje „PIPOL“ Tuzla u saradnji sa Aktivom žena “Tinja” Srebrenik i Odjelom za brak i porodicu MIZ Srebrenik, te uz podršku udruženja žena iz Dubokog Dotoka i Lisovića, će na gradskom trgu u Srebreniku  15.02.2020.godine od 18.00.sati, u skladu sa higijensko epidemiološkim mjerama, upriličiti obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka .

U sklopu ovog  humanitarnog i društvenog događaja organizovati će se humanitarni bazar na kojem će posjetioci moći kupiti zaštitne maske za lice sa simbolom zlatne vrpce, ručno rađene zlatne vrpce i druge prigodne rukotvorine, hranu i osvježavajuća piće po simboličnim cijenama, a sredstva od prodaje namijenjena su za realizaciju materijalne i psihosocijalne pomoći i podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, i članovima njihovih porodica. Pozivamo  građanke i građane Srebrenika te predstavnice svih drugih Udruženja ili organizacija da podrže ovu humanitarnu akciju i postanu ambasadori obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka.

Maskice sa Zlatnom  vrpcom ljubavi i podrške mogu se rezervisati putem  kontakt telefona 061 200 636 i 061 510 491 ili slanjem poruke na našu facebook stranicu  Udruženje PIPOL Tuzla ili putem kontakt telefona broj 062 470 525 gospođe Aldine Suljić, predstavnice Aktiva žena Tinja kako bi se obezbijedio dovoljan broj maskica za sve zainteresovane građane. 

Građani podršku oboljeloj i liječenoj djeci mogu iskazati i pozivom na humanitarni telefon 090 291 006, a pozivom donirate 2KM.

-“Udruženje „PIPOL“ se zahvaljuje  Aktivu žena “Tinja”, Odjelu za brak i porodicu MIZ Srebrenik kao i udruženjima žena iz Dubokog Potoka i Lisovića , koji su prepoznali naš rada i ponudili svoju svesrdnu pomoć i podršku u obilježavanju ovog značajnog datuma, a samim time i pružile  podršku našoj teško oboljeloj i izliječenoj dječici i njihovim porodicama.

Zahvaljujemo i Turističkoj zajednici Grada Srebrenik koja je ustupila prostor za organizaciju ovog  humanitarnog i društvenog dešavanja”-izjavila je Amra Saračević – predsjednica Udruženja.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,819FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave