15.8 C
Srebrenik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Uhapšeni službenici UIO BiH sumnjiče se za reketarenje na pijaci Arizona

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros u službene prostorije u Tuzli privode službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH) koji se sumnjiče za više krivičnih djela. Trenutno je u toku njihovo saslušanje.Naime, službenici SIPA-e jutros su pod svoj nadzor stavili šest zaposlenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, tačnije iz Regionalnog ureda u Tuzli i to po naredbi Suda BiH, a u okviru istrage Državnog tužilaštva.

U okviru akcije “Brend” na šest lokacija u Tuzli, Bijeljini, Lukavcu, Gradačcu i Lončarima izvršeni su pretresi stambenih objekata, poslovnih prostora i ureda službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH iz Regionalnog ureda u Tuzli.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, rano jutros pod nadzor su stavljeni šef Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom uredu Uprave za indirektno oporezivanje u Tuzli Boris Filipović, kao i Elvir Ćosić, Milorad Krčar, Ladisav Zabo, Vedad Osmanović i Benko Galić.

Nakon akcije na terenu, službenici SIPA-e u službene prostorije u Tuzli su doveli sve uhapšene, izuzev Borisa Filipovića i trenutno je u toku njihovo saslušanje.

U ovoj akciji izuzet je i obiman dokazni materijal koji je također dopremljen u prostorije SIPA-e u Tuzli.

Kako je ranije za Klix.ba potvrdio Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, osumnjičeni se terete za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela kao što su primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja i ovlasti.

Kako nezvanično saznajemo, njima se na teret stavlja prikrivanje nezakonitih radnji koje su u proteklom periodu vršene na pijaci Arizona nadomak Gradačca za što su uzimali mito. Također, sumnjiče se i za reketarenje uvoznika koji su robu dopremali na spomenutu pijacu.

Klix.ba

Vijesti

Uhapšeni Srebreničanin pušten na slobodu

Nakon što je rije sedam dana SIPA uhapsila Behudina Husića, on je danas pušten iz pritvora. Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Husića...

Fokus SAD i EU na BiH, krajem septembra s liderima, traže rješenja za Izborni zakon

Nastojanja međunarodne zajednice, Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije da domaći politički predstavnici intenziviraju dijalog u cilju postizanja dogovora oko izbornoga zakonodavstva, bit...

Kupci, oprez: Iz trgovina se povlači riba u konzervi, prodaje se i u BiH

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je zbog mogućeg prisustva komadića stakla opozvana marokanska konzerva Skuša fileti u suncokretovom ulju 125g. Proizvod porijeklom iz Maroka je datuma...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe