Utorak, 19 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeBIHAMKVeliki odron na magistralnom putu između Zvornika i Milića

Veliki odron na magistralnom putu između Zvornika i Milića

Zbog odrona na magistralnom putu Zvornik – Milići u mjestu Kušlat obustavljen je saobraćaj teretnih vozila, dok putnička vozila saobraćaju jednom trakom, naizmjenično.Do odrona je došlo na putu u blizini Kušlat džamije, a zbog obilnih padavina.

Vozači se pozivaju na maksimalan oprez i da vožnju prilagode uslovima na putu i na drugim cestama širom BiH.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, zbog čega se saobraća jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. U narednim danima očekuje se obustava saobraćaja u tunelu u vremenu od 23 do 04:30 sati.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna vozila ne mogu proći.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na dionicama u jugozapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra.

Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments