Istražitelji SIPA-e presreli vozilo i u gepeku našli 46 kilograma eksploziva

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Kantona Sarajevo, u mjestu Tarčin uhapsili jednu osobu zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici SIPA-e pretresli su putničko motorno vozilo kojim je upravljao osumnjičeni i tom prilikom u prtljažniku navedenog vozila otkrili i privremeno oduzeli 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama. Pored navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo te mobilni telefon.

U nastavku aktivnosti, policijski službenici SIPA-e danas su  u Tuzli pretresli i stambeni objekat koji koristi osumnjičena osoba.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

(Avaz)

Vijesti

Stay Connected

21,756FansLike
2,733FollowersFollow
17,400SubscribersSubscribe

Zadnje objave