Srijeda, 20 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETNačelnik Novog Travnika Stjepan Dujo smanjio platu sebi i općinskim službama

Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo smanjio platu sebi i općinskim službama

Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo budžetom za 2021. godinu smanjio je plaću sebi, ali i općinskim službenicima, a povećao je sredstva za stipendije, porodilje i subvencije vrtića u Novom Travniku kako bi olakšao roditeljima.

Ovu odluku podržalo je Općinsko vijeće Novog Travnika, a načelnik Dujo je izrazio nezadovoljstvo što budžet za 2021. godinu koji iznosi 6.836.280 KM nisu podržale sve političke stranke, odnosno, da one nisu bile za podršku studentima, porodiljama, a ni za izgradnju industrijsko-poslovne zone Neobarje.

“U prethodnom budžetu koji je nelegitiman i samoproglašen, povećana je plaća općinskog načelnika i službenika, a ovim budžetom sve je vraćeno u legalne okvire. Plaće su smanjene jer niko nije imao uvid u njih niti su bile transparentne, čak ni onda kada su donesene”, izjavio je za portal Notra.ba Dujo.

Pojasnio je da su novim budžetom povećana izdvajanja za stipendije, porodilje, sport i kulturu kao i za poljoprivredu, sufinansiranje privatnih i javnih preduzeća.

“Podržali smo i vrtiće ‘Sultan Fatih’ i ‘Anđeli0, povećali smo im subvencije kako bismo olakšali roditeljima, a naravno tu je i podrška gradskom vrtiću Novog Travnika”, zaključio je Dujo.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments