15.4 C
Srebrenik
Utorak, 28 Septembra, 2021

Novalić: Da smo htjeli glumiti državu mi bismo vakcine nabavili u decembru

Tokom svog izlaganja na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o epidemiološkoj situaciji i restriktivnim mjerama, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, između ostalog, je kazao da bi vakcina bila nabavljena da su htjeli glumiti državu.

Naime, Novalić je prije te izjave istakao da je napravljen rebalans budžeta FBiH kako bi niži nivoi vlasti mogli servisirati svoje potrebe.

“Iz perioda lockdowna izvukli smo poruke. Sarajevski kanton i Tuzlanski dobili su po 100 miliona granta iz budžeta Federacije za borbu protiv koronavirusa. Ministar Mandić će govoriti o zdravstvenom aspektu. Ali da smo mi htjeli glumiti državu mi bismo vakcinu nabavili u decembru”, kazao je Novalić.

Ovakva izjava je izazvala negativne reakcije, posebno na društvenim mrežama, pogotovo zbog činjenice da su građani BiH, pogotovo Federacije čekali i još čekaju na vakcinaciju dok se trenutno u bolnicama broji veliki broj pacijenata, a svakodnevno porast zaraženih i umrlih usljed zaraze.

Podsjećamo i to da je Vlada Federacije BiH danas odbila prijedlog Federalnog kriznog štaba da se zbog pogoršane epidemiološke situacije uvedu restriktivnije mjere.

To je podrazumijevalo, između ostalog, zabranu rada ugostiteljskih objekata, skraćivanje rada tržnih centara, kao i produženje policijskog sata. Vlada FBiH je to odbila te odlučila produžiti postojeće mjere na još 14 dana.

Klix

Vijesti

Ambasada SAD o najavama Dodika: Nema otcjepljenja

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH...

NJEMAČKA: Tri djevojčice danima živjele u stanu s mrtvim ocem, mislile su da spava

Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na kat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Marco R. (35) iz njemačkog...

Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Bihać, Ivan-sedlo i Livno 13; Banja Luka,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,960FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe