Održana sjednica GV Srebrenik – Usvojen Budžet za 2021. godinu

0

Danas je u Srebreniku održana 3. Sjednica Gradskog vijeća, uz predviđen obiman dnevni red  sa čak dvadeset tačaka, od kojih je najvažnija bila Prijedlog Budžeta Grada za 2021. godinu.

 Za razliku od prošle godine kada gradsko vijeće u više navrata nije izglasalo Budžet i kada je na kraju odluku o njegovom  proglašenju donio Gradonačelnik Srebrenika, ovaj put prijedlog budžeta i to u iznosu od 17 miliona i 97 hiljada KM  je dobio skoro  jednoglasnu vijećničku podršku.

Potrebnu vijećničku podršku dobio je i prijedlog odluke o pokriću akumuliranog deficita, kao i prijedlozi odluka o izvršenju Budžeta, izgradnji infrastrukture,uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2021. godini, a utvrđena je prosječna konačna cijena kvadratnog metra korisne stambene površine.

Podržani su i prijedlozi imenovanja nekoliko komisija Gradskog vijeća, donacija opreme i namještaja Općinskom sudu, zatim prijedlog odluke o prenosu zemljišta sa MZ Tinja Gornja na Grad Srebrenik, kao i prijedlog rješenja o imenovanju privremenog upravnog odbora JZU Dom zdravlja Srebrenik i prijedlog o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje predsjednika i članova redovnog upravnog odbora ove ustanove.

S obzirom na obiman dnevni red i prilično iscrpne rasprave, današnja sjednica Gradskog vijeća prekinuta je nakon obrađenih 13 tačaka, a nastavaka sjednice, kako je najavljeno, trebao bi biti održan za nekih desetak dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here