15.4 C
Srebrenik
Utorak, 28 Septembra, 2021

Podrška majkama oboljele i izliječene djece od raka: „Super mame nisu same”

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ povodom nastupajućeg Međunarodnog dana žena, realizuje kamapanju „Super mame nisu same“ u sklopu programa psihosocijalne pomoći i podrške majkama djece oboljele i izliječene od raka.

Kampanja „Super mame nisu same!“ namijenjena je majkama djece oboljele i  izliječene od raka, čija borba za ozdravljenje i oporavak djeteta traje 24 sata na dan,   365 dana  u godini, neumorno, bez prestanka, zbog čega zaslužuju podršku. Međunarodni dan žena prilika je da se ukaže na borbu savremene žene u različitim segmentima života, te istovremeno da se pruži podrška i oda priznanje ženi i njenom doprinosu u razvoju pojedica, porodice i cjelokupnog društva sa posebnim akcentom na žene – majke teško oboljele djece, koje pored oboljelog djeteta nose najveći teret u borbi protiv raka, i uz to se moraju se nositi i sa svim drugim izazovima i problemima savremenog društva. Kampanjom će biti obuhvaćene „Super mame“ koje se nalaze se u bolnici u strogoj socijalnoj izolaciji sa mališanima oboljelim od raka na intenzivnom bolničkom liječenju, koji zahtijevaju kontinuiranu liječničku ali i majčinsku brigu i njegu. To su „Super mame“ koje su odvojene od svog drugog djeteta, drugih članova porodice, majke koje na svojim leđima nose toliko tereta da zanemaruju i zaboravljaju  „ženu“ u sebi. Kampanjom će biti obuhvaćene i majke djece koja su završila intenzivno bolničko liječenje, majke djece koja nastavljaju borbu za potupno ozdravljenje u kućnim uslovima, takođe u socijalnoj izolaciji, uz konstantnu brigu o ishrani djeteta koje ima oslabljen apaetit, brigu o obrazovanju djeteta u prilagođenim uslovima, nadoknadi propuštenog školskog gradiva, kućanskim poslovima, radnim i svim drugim obavezama zbog kojih  su  takođe zaboravile i zanemarile „ženu“ u  sebi.

Realizaciju kampanje „Super mame nisu same“ možete podržati  donacijom higijenskih ili vitaminskih potrepština (vitamini, šamponi, kupke, tuferi, roll on dezodoransi ili dezodoransi u spreju, sredstva za održavanje lične i higijene usta, kreme za njegu lica i tijela i slično), dekorativne kozmetike (BB kreme, maskara, rumenilo, sjenila i olovke za oči, ruževe, korektore za lice i slično)  ili asesoara (nakit, šalovi, marame…).

Kampanju možete podržati i uplatom donacije na transakcijski račun broj: 33863 022 00 84 3330 (Uni Credit bank) sa naznakom: Kampanja „Super mame nisu same“ ili putem PayPal-a: udruzenje_pipol@hotmail.com. Pozivnom na humanitarni telefon broj 090 291 006 donirate 2 KM za ovu kampanju. Kampanja će trajati od 01.03 do 08.03. do kada ćemo prikupljati poklone podrške za „Super mame“, koji  će biti spakovati u pakete iste odnosno približno iste vrijednosti,  nakon čega će biti uručeni  8.marta mamama koje se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju sa svojim mališanima, a nakon toga i mamama djece i mladih koji se nalaze na kućnom liječenju i oporavku.

 „Cilj ove kampanje je da „Super mame“ znaju da u svojoj borbi nisu same, da mi kao Udruženje ali i cjelokupno društvo razumijemo njihovu bol i patnju, i da im pružamo podršku kako bi pronašle i najskrivenije atome snage u sebi  kako bi bile svjetlo tokom mRAKa koje će voditi njihove mališane na putu ka pobjedi. Nadamo se se da ćemo uz podršku društveno odgovornih kompanija i humanih ljudi širom Bosne i Hercegovine i svijeta pomoći svim „Super mamama“ da zastanu bar na tren, posvete par trenutaka sebi kako bi sa osmijehom i ljepotom nosile taj pretežak teret koji im je život stavio na leđa“ – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

Vijesti

Ambasada SAD o najavama Dodika: Nema otcjepljenja

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH...

NJEMAČKA: Tri djevojčice danima živjele u stanu s mrtvim ocem, mislile su da spava

Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na kat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Marco R. (35) iz njemačkog...

Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Bihać, Ivan-sedlo i Livno 13; Banja Luka,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,960FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe