19.4 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

U januaru promet trgovine na malo veći za tri posto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od tri posto u odnosu na decembar prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 1,2 posto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima ostvaren rast od 3,2 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru ostvario je rast od 4,7 posto u odnosu na prošli mjesec prethodne godine.

Rast prometa od 5,4 posto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, a u trgovini prehrambenim proizvodima od 3,6 posto.

Kalendarski prilagođen ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u januaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, zabilježio je pad od 7,6 posto.

U januaru ove, u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 0,4 posto, a promet neprehrambenim proizvodima pad od 2,8 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 1,6 posto u odnosu na januar 2020. godine.

U januaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 1,7 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast od 4,9 posto.

RTV Slon/ Biznisinfo.ba

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,941FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe