Ulična akcija u Srebreniku “Radna prava žena u Tuzlanskom kantonu: Zajedno protiv diskriminacije na osnovu spola”

0

U četvrtak, 04. marta, 2021. godine, s početkom u 11:00 sati biti će održana ulična akcija, u Srebreniku, na Gradskom šetalištu u ulici Alije Izetbegovića, u organizaciji Foruma građana Tuzle, a uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ulična akcija biti će realizovna u okviru projekta “Radna prava žena u Tuzlanskom kantonu: Zajedno protiv diskriminacije na osnovu spola”, a kojeg realizuje Forum građana Tuzle u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Cilj ulične akcije jeste informisati građanke i građane Srebrenika o problemu diskriminiacije iz oblasti radnih prava kao i o mogućnostima besplatne pravne pomoći koju Forum građana Tuzle nudi građankama Tuzlanskog kantona. Građankama i građanima, biti će podijeljeni promotivni materijali, a u cilju što boljeg informisanja o samom problemu, načinima kako mogu prijaviti diskriminaciju i zaštititi /ostvariti svoja prava.

Pozivamo sve građanke i građane da nas posjete na uličnoj akciji, informišu se, podijele s nama svoja iskustva i priključe se borbi protiv ovog vida diskriminacije.

www.forumtz.org

https://www.facebook.com/Prijavi-diskriminaciju-Zajedno-protiv-diskriminacije-na-osnovu-spola-104088771503310

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime